Helleborus


Néha olyan vagyok
Mint egy szépen becsomagolt titok
S te csodálhatsz
Egy üvegfalon át

Ha akarsz.

Kübeki Katalin

 
 
 
 
 
 
 

Fotó, koncepció: Csomor Petra, Sólyom Balázs, Just Stay Natural
Virág dekor, koncepció: Vasas Frida, Frida Virágműhelye
Saját helyszín, szervezés: Szabó Luca, My Dear
Modellek: Bognár Dorka, Cseh Dániel
Ruha: Bálint Sára, Balint Sara Bridalwear
Haj: Herbert Kornél, Kornel Hairbert
Smink: Szlameniczky Zita, Szlamizita
Gyűrű: Bézi Lilla, Bézi

A sivatag kincse

„Élt egyszer egy hercegnő, akinek az egész birodalmát homok borította. Végtelen dűnéit az örök nyár napsugarai perzselték és a szél szaggatta minden nap új hullámokba. A hercegnőről az a szóbeszéd járta, hogy egy nap eltévedt a sivatagban és azóta senki sem lelt a nyomára. Messzi földről érkeztek kalandorok, akik minden homokszemet átkutattak reménykedve, hogy egy nap ők is megpillanthatják az álomszép uralkodót, de minden próbálkozásuk kudarcot vallott.
Mígnem egy nap egy koldus érkezett a városba szamárháton.
Azt állította, hogy látta a hercegnőt, aki olyan szép volt, hogy mikor ránézett, percekre elvesztette a látását. „Ezernyi kincset és drágaköveket őrzött egy szokatlan helyen, ahol még a homok színe is másnak tűnt, mint máskor.” – mondta a koldus csillogó tekintettel. „Éppen ünnepi vacsoráját fogyasztotta, de amikor feltekintett rám, hatalmas homokvihar támadt és soha többé nem láttam viszont.” A város népe szájtátva hallgatta a beszámolóját, majd a koszlott ruhás figura átadott egy térképet a hozzá legközelebb állónak. „Erre felé jártam, amikor rátaláltam.” - majd úgy tűnt el a szamarával a délibábban, mint ahogyan megérkezett.”

Tóth Anikó; The Wedding Journal

20160618_Desert_Styled_Shoot_small_057__MG_6905.jpg
 

Fotó, koncepció, dekor: Csomor Petra, Sólyom Balázs, Just Stay Natural
Koncepció, szervezés, dekor: Tóth Anikó, April, The Wedding Journal
Virág dekor: Vasas Frida, Frida Virágműhelye
Helyszín: Fót, homokbánya
Modell: Orosz Vivi
Haj: Herbert Kornél, Kornel Hairbert
Smink: Szlameniczky Zita, Szlamizita
Menyasszonyi ruha: Martinovszky Zsófi, Rajnai Rebeka, Szabó Lilla, Hey Darling
Torta és macaronok: Horváth Alexandra, Biró Levente, Egy Csipet Torta
Meghívó, grafika: Horváth-Vida Salomé, Horváth Viktor, Toboz Művek
Gyürük: Ripszám Ági, dimesso

Unfolding

 

Az unfolding egy kreatív fotóesszé, mely bemutatja az emberi arc egyedi vonásait, lágy, pasztelles tónusait és izgalmas kontrasztjait.
Mindezt a virágok költészetébe foglalva.

Művészi kollaboráció Csomor Petra és Sólyom Balázs fotográfus, valamint Vasas Frida virágkötő között.

 

_____

Minden fiatal, kreatív gondolatokkal és megvalósítandó ötletekkel teli művész hivatásának érzi maradandót alkotni; olyan vizuális élményben részesíteni az erre nyitott érdeklődőt, ami érzelmi többletet ad, gyönyörködtet és valamilyen formában hatást gyakorol ránk. Érzelem és benyomás keltés. Hisszük, hogy a rendelkezésünkre álló, és a megvalósítást elősegítő eszközeink közül ez a két legfontosabb.

A portrékhoz olyan különleges magyar arcokat kerestünk, akik első pillantásra talán ki sem tűnnek a tömegből, de ha kicsit több időt szánunk vonásaik szemügyre vételére, rádöbbenünk, hogy a maguk egyszerűségében milyen különlegesek. Ily módon tán bárkit kiemelhetnénk - és ez egy igen izgalmas gondolatot rejt magában.

A virágkompozíciók létrehozásában, a modellek külső személyiségjegyei alapján megnyilvánuló, sokszor megmagyarázhatatlan belső sugallatot vettem alapul, melyet aztán hagytam kibontakozni. A kifejező színek, a legjellemzőbb virágfajták, a különböző kaspók és virágtartó edények, mind ezen különleges benyomás alapján keltek életre, hogy kéz a kézben egy egységes egészet alkossanak.

Az unfolding fotóesszét szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik kedvelnek elmerülni és belefeledkezni a szépbe. Kreatív csapatunknak hatalmas örömet szerzett a képanyag és a virágkompozíciók elkészítése - az első alapkoncepcióktól kezdve, egészen a megvalósítás befejeztével ajándékul kapott élményekig. A munka folyamatában átélt inspiráló atmoszféra hatására rengeteg újabb ötletünk támadt, melyeket a közeljövőben szeretnénk kibontakoztatni és már ezekkel folytatni a munkát az unfolding projekten.

Köszönjük Saloménak és Viktornak, a Toboz Művek megálmodóinak, hogy elvetették bennünk az ötletmagot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
UNFOLDING_PAIRS_Dani_crop.jpg
 
 
 
 
 
 

Fotó, koncepció: Csomor Petra, Sólyom Balázs, Just Stay Natural
Virágok, koncepció: Vasas Frida, Frida Virágműhelye
Ötletmag: Horváth-Vida Salomé, Horváth Viktor, Toboz Művek