Frida Vasas

Unfolding

Frida Vasas
Unfolding
 

Az unfolding egy kreatív fotóesszé, mely bemutatja az emberi arc egyedi vonásait, lágy, pasztelles tónusait és izgalmas kontrasztjait. 
Mindezt a virágok költészetébe foglalva.

Művészi kollaboráció Csomor Petra és Sólyom Balázs fotográfus, valamint Vasas Frida virágkötő között.

 

_____

Minden fiatal, kreatív gondolatokkal és megvalósítandó ötletekkel teli művész hivatásának érzi maradandót alkotni; olyan vizuális élményben részesíteni az erre nyitott érdeklődőt, ami érzelmi többletet ad, gyönyörködtet és valamilyen formában hatást gyakorol ránk. Érzelem és benyomás keltés. Hisszük, hogy a rendelkezésünkre álló, és a megvalósítást elősegítő eszközeink közül ez a két legfontosabb.

A portrékhoz olyan különleges magyar arcokat kerestünk, akik első pillantásra talán ki sem tűnnek a tömegből, de ha kicsit több időt szánunk vonásaik szemügyre vételére, rádöbbenünk, hogy a maguk egyszerűségében milyen különlegesek. Ily módon tán bárkit kiemelhetnénk - és ez egy igen izgalmas gondolatot rejt magában.

A virágkompozíciók létrehozásában, a modellek külső személyiségjegyei alapján megnyilvánuló, sokszor megmagyarázhatatlan belső sugallatot vettem alapul, melyet aztán hagytam kibontakozni. A kifejező színek, a legjellemzőbb virágfajták, a különböző kaspók és virágtartó edények, mind ezen különleges benyomás alapján keltek életre, hogy kéz a kézben egy egységes egészet alkossanak.

Az unfolding fotóesszét szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik kedvelnek elmerülni és belefeledkezni a szépbe. Kreatív csapatunknak hatalmas örömet szerzett a képanyag és a virágkompozíciók elkészítése - az első alapkoncepcióktól kezdve, egészen a megvalósítás befejeztével ajándékul kapott élményekig. A munka folyamatában átélt inspiráló atmoszféra hatására rengeteg újabb ötletünk támadt, melyeket a közeljövőben szeretnénk kibontakoztatni és már ezekkel folytatni a munkát az unfolding projekten.

Köszönjük Saloménak és Viktornak, a Toboz Művek megálmodóinak, hogy elvetették bennünk az ötletmagot.

 
160316_16-_MG_2044.jpg
160316_13-_MG_2037.jpg
 
 
160316_47-_MG_2137.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
UNFOLDING_PAIRS_Dani_crop.jpg
160316_94-_MG_2321.jpg
 
 
 
 
 
 

Fotó, koncepció: Csomor Petra, Sólyom Balázs, Just Stay Natural
Virágok, koncepció: Vasas Frida, Frida Virágműhelye
Ötletmag: Horváth-Vida Salomé, Horváth Viktor, Toboz Művek